Patlıcanlı Börek

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by "DOĞU$", Aug 9, 2009.

  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Patlıcanlı Börek

    Malzemeler:
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Soğan
    250 gr Kıyma
    2 Adet Patlıcan
    1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
    Karabiber
    Yarım Demet Maydanoz
    3-4 Adet Yufka
    Yarım Su Bardagı Süt
    Yarım Su Bardağı Su
    Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
    Üzerine: 1 Adet Yumurtanın Sarısı



    HAZIRLANIŞI :
    Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun. Son olarak 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve karabiber ile ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Tavayı ateşten alın. Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları küçük küçük kesin. Kıymalı harcın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta yarım su bardağı sütü, suyu ve sıvıyağı karıştırın.
    Yufkayı temiz ve düz bir zemine serin. Bir firça yardımıyla sütlü karışımdan yufkanın üzerine sürün. Yufkayı yuvarlak kenarlarını ortada birleşecek şekilde katlayın. Kuru yerlerine sütlü karışımdan sürün. Dörde kesin.
    Her bir karenin içine patlıcanlı harçtan koyun.
    Kenarlarını içe doğru kapatın.
    Kat yerleri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli firında pişirin.
     

Share This Page