Pekmez soslu labneli muhallebi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 2 Haz 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    malzemeler....

    yarım litre süt
    4 yemek kaşığı tepeleme pirinç unu
    7 yemek kaşığı toz şeker
    1 paket 200 gr. labne peyniri

    pekmez sosu için...

    1 çay bardağı su
    yarım çay bardağı üzüm pekmezi
    1 tatlı kaşığı nişasta
    ben erik suyundan sos yaptım pekmezim olmadığı için.....1 buçuk çay bardağı erik suyuna 1 tatlı kaşığı nişasta ve az şeker ilavesiyle sos yaptım...

    yapılışı
    süt ,pirinç unu ve şeker iyice karıştırılır.....
    orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir....
    kaynadıktan sonra ılınması için ocaktan alınır......
    ılınan muhallebiye bir kutu labne karıştırılır......kaselere paylaştırılır..
    başka bir kapta su pekmez ve nişasta karıştırılarak pişirilir....
    sosta piştikten sonra muhallebilerin üzerine dökülür......


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş