Peynirli Girit Kabağı (Pabucaki)

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 7 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    4 adet girit kabağı,
    yarım demet maydanoz,
    8-9 dal dereotu,
    6-7 dal taze nane yaprağı,
    1 su bardağı rendelenmiş tulum lor peyniri,(beyaz peynirde olur)
    1 avuç iri kıyılmış ceviz,
    zeytinyağı, tuz karabiber

    Beşamel Sosu için:

    1 su bardağı süt,
    2 çorba kaşığı un,
    2 yemek kaşığı tereyağı,
    muskat rendesi, değirmenden çekilmiş karabiber,

    Üzeri İçin:
    kaşar peyniri

    Yapılışı:

    Öncelikle kabaklarımızın kabuklarını tırtıklı bir bıçakla sıyıralım ve yıkayalım. Uzunlamasına ikiye bölelim.
    İç kısımlarını kaşık yardımıyla çıkaralım. Tencereye su koyup kaynatalım. Kabak kayıklarımızı suda hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
    Kevgirle sudan çıkarıp fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim.
    Ayrı bir yerde ince kıydığımız maydanozu, dereotunu, naneyi, lor peynirini, tuzu, karabiberi,isteğe bağlı kırmızı pul biberi, cevizi ekleyip harmanlayalım.
    Hazırladığımız peynirli harcı kabakların oyuk kısımlarına kaşıkla paylaştıralım.
    Ayrı bir sos tenceresinde yağı ve unu alıp kavuralım.
    Üzerine sütü ekleyip hızlıca karıştıralım.
    Kıvam almaya başlayınca tuzunu karabiberini ve muskat rendesini ekleyip karıştıralım.
    Ocaktan alıp kabakların üzerine gezdirelim.
    180 'C lik fırında beşamel sos kızarana kadar pişirelim.
    Fırından çıkartıp üzerine dilim kaşar peynirini dizelim ve peynirler hafif eriyip kızarana kadar fırında bekletelim. Ilık servis yapalım.

    Afiyet Olsun...​
     

Bu Sayfayı Paylaş