Peynirli Tart

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 4 Mar 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    -3 su bardağı un yada tam buğday unu
    -4 yemek k. yoğurt
    -125 gr yumuşak tereyağ
    -1 çay k. tuz
    -1 pk. kabartma tozu
    İç;
    -400 gr beyaz peynir
    -1/2 demet dereotu
    -3 adet yumurta

    Yapılışı;

    -Unu bir kaba eleyin ve ortasını açın
    -Yoğurt, yağ, tuz ve k. tozunu ortaya koyun
    -Elinizle yanlardan biraz biraz un alarak karıştırın ve yoğurun
    -Hamurdan ufak bir parça koparıp ayırın (kafes yapmak isterseniz)
    -Yağlı kalıba hamuru iyice yayın, kenarları da hamur ile kaplansın
    -Peynir ile yumurta ve doğranmış dereotunu iyice çırpın ve tart hamurunun üzerine yayın
    -180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
    -Ilınınca servis edin.

    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş