Malzemeler; -3 su bardağı un yada tam buğday unu -4 yemek k. yoğurt -125 gr yumuşak tereyağ -1 çay k. tuz -1 pk. kabartma tozu İç; -400 gr beyaz peynir -1/2 demet dereotu -3 adet yumurta Yapılışı; -Unu bir kaba eleyin ve ortasını açın -Yoğurt, yağ, tuz ve k. tozunu ortaya koyun -Elinizle yanlardan biraz biraz un alarak karıştırın ve yoğurun -Hamurdan ufak bir parça koparıp ayırın (kafes yapmak isterseniz) -Yağlı kalıba hamuru iyice yayın, kenarları da hamur ile kaplansın -Peynir ile yumurta ve doğranmış dereotunu iyice çırpın ve tart hamurunun üzerine yayın -180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin -Ilınınca servis edin. Alıntıdır.