3 tane farklı pozlanmış resimle değilde tek resim üzerinden basit HDR uygulaması göstereceğim. Adım1: Çalışmamızı yapacağımız resmimizi Photoshop ile açıyoruz. Adım2: şimdi İmage/Adjusments/Brightness and Contrast sekmesine gidiyoruz ve resimdeki değerleri giriyoruz. Adım3: İmage/Adjusments/Curves sekmesie gidiyoruz veya Ctrl+M tuşlarına basarak Cursev penceresini açıyoruz ve resimdeki çizelgeye takın bir çizelge oluşturuyoruz. Adım4: Son ayardan sonra layerımızı Ctrl+J tuşlarıma basarak çoğaltıyoruz. Ardından kopyalanan layer seçiliyken İmage/Adjusments/Color Balance sekmesine gidiyoruz veya Ctrl+B basarak Color Balance penceresini açıyoruz. Resimdeki değerleri giriyoruz. Not: Color Balance bölümünde, benim kullandığım resimde yeşil tonlar fazla olduğundan Yeşil rengin değerlerini yüksek tuttum. Her resimde bu değerler aynı sonuçu vermez. Adım5: Sonra Pen araçını alarak resimde gösterdiğim gibi şatomuzun etrafını seçiyoruz. Pen araçı seçiliyken sağ tıklayarak açılan pencereden Make Selection diyoruz ve işretli alanlar seçili alan haline geliyor ve Del tuşuna basarak seçili alanı siliyoruz. Bunu yapmamızın nedeni Color Balance değerleri girdiğimizde zaman şatomuzun üzerinde oluşan yeşil görünümden kurtulmak. Adım6: Silme işleminden sonra Selcekt/Deselekt sekmesine gidiyoruz veya Ctrl+D diyerek seçili alanı kaldırıyoruz. Adım7: Son olarak Eraser araçımızı alıyoruz ve Color Balance değerleri yüzünden yeşil ton almış olan suyumuzu resimdeki gibi siliyoruz. Sonuç: