MALZEMELER 1 paket yulaflı bisküvi (155 gr) İrmik tatlısı için: 1 lt süt 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı nişasta 7 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilya bir limon kabuğu rendesi portakal sosu için: 3 adet portakal 1 küçük çay bardağı su 1 küçük çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı mısır nişastası Üzerini süslemek için: toz antep fıstığı hindistan cevizi fındık kırıkları portakal kabuğu şekerlemesi HAZIRLANIŞI Öncelikle yulaflı bisküviyi rondo ile ya da elinizle öğütün.Islatıp fazla suyunu süzdüğünüz kare borcama ezdiğiniz yulaflı bisküviyi eşit bir şekilde yayın. Ardından irmik tatlısı için; Limon kabuğu ve vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın ve ocağa alın.Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen tatlıyı ocaktan alın, rendelediğiniz limon kabuğu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hazır olan irmik tatlısını hiç bekletmeden dikkatli bir şekilde bisküvilerin üzerine döküp soğuması için bir kenara alın. Portakal sosu için; Portakalın suyunu sıkın,toz şeker,su ve nişastayla birlikte nişasta ezilene kadar karıştırın.Orta hararetli ocakta kıvamı koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın.Kabuk bağlamış ve soğumuş tatlının üzerine her yerine eşit gelecek şekilde dökün ve soğumaya bırakın.Oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabına kaldırın en az 3-4 saat mümkünse bir gece dinlendirin.Tatlıyı ne kadar dinlendirirseniz servisi o kadar kolay olacaktır.