İRMİK MALZEMESİ: *8 çorba kaşığı şeker *7 çorba kaşığı irmik *4 su bardağı süt YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencerede karıştırın. Ocağın altını açın ve irmik kıvam alana kadar pişirin. En küçük kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve alttan sıkıştırın. Pişen irmik tatlısını kalıbın içerisine dökün. LİMON ve PORTAKAL MALZEMESİ: *1 limon kabuğu rendesi *1 portakal kabuğu rendesi *1 portakal suyu *1 su bardağı su *2 çorba kaşığı buğday nişastası *yarım su bardağı şeker YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir kaba alın ocağın altını açın ve pişirin. Kıvam alması için iyice pişirin. Pişene kadar karıştırmayı bırakmayın. Sos pişince irmiğin üzerine dökün ve soğuması için bekleyin. Alıntıdır.
Denedim abla kaçar mı Sütlü meyveli tatları seviyorsan güzel.Mayhoş bir tadı var,irmiğin tadıyla dengeleniyor ama.Aslında tam yaz tatlısı,sıcak günlerde soğuk soğuk iyi gider