Portakallı Fındıklı Halkalar

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 Şub 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:
    4 - 4,5 su bardağı un,
    1 su bardağı pudra şekeri,
    yarım paket kabartma tozu,
    1 tutam tuz,
    2 yumurta,
    4 çorba kaşığı tereyağ,
    1 su bardağı dövülmüş fındık,
    1 adet portakal kabuğu rendesi,
    Ayrıca Üzeri için pudra şekeri.

    Yapılışı:

    Un bir kaba elenir. Pudra şekeri, kabartma tozu ve tuz ilave edilir.
    Ayrı bir kapta yumurtalar tereyağında çırpılır, fındık ve portakal kabuğu rendesi de ilave edilip karıştırılır.
    Bu karışım daha önce hazırladığımız unlu karışımla birlikte yoğrulur.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp halka şekli verilir.
    Tepsiye dizilip 180 derecedeki fırında üzerleri çok hafif kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.
     
  2. Emma

    Emma New Member

    Değişik bir tarif olmuş
    teşekkürler zipper
     

Bu Sayfayı Paylaş