Malzemeler; 1 su bardağından biraz noksan şeker 110 gram oda ısısında tereyağı 1 tane yumurta (oda ısısında beklemiş) 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (1 iri portakal yeterli) 1 ve 3/4 su bardağı un 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu bir tutam tuz 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu Yapılışı; Unu, kabartma tozunu, tuzu ve haşhaşı bir kapta karıştırın. Şeker ve yağı mikserde en az 5 dakika çırpın. Yumurta ekleyip tekrar çırpın. Unlu karışımı ekleyip sadece malzemeler birbirine karışana kadar çırpın. En son portakal kabuğu rendesi ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımdan tatlı yada silme yemek kaşığı alıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklara yerleştirin. 175 dereceli önceden ısınmış fırında sadece 10-12 dakika pişirin ve alın. 10 dakika tepside soğutup tel ızgara üzerine çıkartın. Not; Bu hamuru mikserde hazırlıyoruz, hazırlanmasında ve hamurun tepsiye alınmasında mikser ve kaşık kullanıyoruz. Ölçülere birebir uyup talimatları harfiyen uyguladığızda sonuç sizi memnun edecektir.