Portakallı Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 May 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemesi:

    Keki için:

    4 yumurta
    2,5 çay bardağı toz şeker
    1 vanilya
    Yarım paket kabartma tozu
    3 kahve fincanı un
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 paket bitter çikolata
    1 çay bardağından biraz az su (çikolatayı eritmek için)

    Kreması için:

    Bu kremanın ölçülerini yarıya indirerek hazırlayın...

    1kg. süt
    3 fincan un (silme)
    2 fincan şeker
    1 paket vanilya
    Ocakta ağır ateşte pişirip ılındırıyoruz.. ve mikserliyoruz.. buzdolabında soğutuyoruz.

    Keki ıslatmak için:

    1 portakal kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı toz şeker yarım çay bardağı portakal suyu.
    Rende kabuklarla toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz.
    Portakal suyu ile bir bardakta karıştırıp keki ıslatmak için kullanacağız. (bu şurubun malzemelerini arttırıp , azaltabilirsiniz)


    Hazırlaması:

    Kremamızı hazırlayıp buzdolabına alalım..
    Fırınımızı 160c ye ayarlayalım.
    Bir kapta çikolatamızı su katarak eritelim.
    Yumurta, vanilya ve toz şekeri çırpıyoruz, Un, kabartmatozu, erimiş çikolata ve yağımızı ekleyip çırpalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayarak pişirelim. Fırından aldıktan sonra biraz ılınmasını bekleyip küçük bir su bardağıyla veya yuvarlak kalıpla keklerimizi yuvarlak şekilde keselim.
    Keklerimizin iyice soğuduğundan emin olduğumuzda portakal sulu karışımdan azar azar dökerek yuvarlak keklerimizi çok az ıslatıyoruz.
    Dolaptan kremamızı alıyoruz keklerden bir yuvarlağın üzerine sürüp bir dilim portakal veya muz dilimi koyup üzerine tekrar kremadan sürüyoruz. En üstüne bir yuvarlak kek daha koyarak tamamlıyoruz. Diğer keklerimize de aynı işlemi uyguluyoruz. Yine en üstünü portakal kabuğu rendesiyle süslüyoruz.
     

Bu Sayfayı Paylaş