Pratik Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 13 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Pandispanya için malzemeler (dikdörtgen fırın tepsisi)

    *4 adet yumurta
    *4 türk kahvesi fincanı toz şeker
    *5 türk kahvesi fincanı un
    *1 paket kabartma tozu

    Krema için malzemeler:

    *1 paket dr. oetker çikolata sosu
    *1 poşet vanilyalı crema’ole
    *5 su bardağı süt

    Katlar için:

    *1 paket sade pötibör
    *1 paket kakaolu pötibör
    *1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

    Yapılışı:

    *Yumurta ve toz şeker mikserle yüksek devirde tamamen homojen oluncaya kadar çırpılır.Un ve kabartma tozu eklenerek tekrar çırpılır.
    *Hazırlanan karışım, zemini sıvıyağ ile yağlanmış tepsiye dökülür ve üzeri kaşıkla düzleştirilir.160 c ısıtılmış fırında pişirilir.
    *Pişen ve ılıklaşan kekin üzerine 1 çay bardağı şekerli süt gezdirilir.
    *3 su bardağı sütle çikolata sosu pişirilir.Hafif ılıklaşınca crema’ole ve 2 su bardağı süt, çikolata sosuna eklenerek yüksek devirde çırpılır.
    *Pastanın tek sancılı kısmı burası; hazırlanan krema eşit miktarda 3′e bölünerek kekin üzerine, bisküvilerin arasına sürülür.
    *1 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra arzu edilen şekilde süslenerek servis yapılabilir.
     

Bu Sayfayı Paylaş