Puf Poğaça

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 27 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler

    *2 su bardağı süt
    *1 çay bardağı toz şeker
    *1 su bardağı sıvı yağ
    *1 yemek kaşığı tuz
    *1 ,5 yemek kaşığı pakmaya (1 paket instant maya)
    *yeteri kadar un

    Yapılışı:

    *derin bir kapta ılık süt, şeker ve maya karıştırılır.10 dk. kadar bekletilerek kabarması sağlanır.
    *sırasıyla sıvıyağ, un ve tuz eklenerek yoğurulur.yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenir.(olması gerekenden daha yumuşak bir hamur)
    *1 – 1,5 saat bekletilen hamurun mayalanması sağlanır.(tamamen kabarıncaya kadar)
    *mayalanan hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar alınarak hafifçe içi açılır, yumuşak margarinden 1 çay kaşığı alınarak hamurun içine sürülür ve yuvarlanarak, yağlanmamış tepsiye dizilir.
    *üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür ve çörekotu-susam serpilir.
    *1 - 1,5 saatte tepside bekletilen poğaçalar 200 c fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
    (poğaçayı bekletme süresi oda sıcaklığına göre artabilir.mühim olan poğaçaların tamamen kabarmış olması.iki aşamalı mayalanma işlemi poğaçalanın yumuşak olmasında ki en önemli faktör.)

    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş