Malzemeler *2 su bardağı süt *1 çay bardağı toz şeker *1 su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı tuz *1 ,5 yemek kaşığı pakmaya (1 paket instant maya) *yeteri kadar un Yapılışı: *derin bir kapta ılık süt, şeker ve maya karıştırılır.10 dk. kadar bekletilerek kabarması sağlanır. *sırasıyla sıvıyağ, un ve tuz eklenerek yoğurulur.yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenir.(olması gerekenden daha yumuşak bir hamur) *1 1,5 saat bekletilen hamurun mayalanması sağlanır.(tamamen kabarıncaya kadar) *mayalanan hamurdan kayısı büyüklüğünde parçalar alınarak hafifçe içi açılır, yumuşak margarinden 1 çay kaşığı alınarak hamurun içine sürülür ve yuvarlanarak, yağlanmamış tepsiye dizilir. *üzerlerine yumurtanın sarısı sürülür ve çörekotu-susam serpilir. *1 - 1,5 saatte tepside bekletilen poğaçalar 200 c fırında kızarıncaya kadar pişirilir. (poğaçayı bekletme süresi oda sıcaklığına göre artabilir.mühim olan poğaçaların tamamen kabarmış olması.iki aşamalı mayalanma işlemi poğaçalanın yumuşak olmasında ki en önemli faktör.) Alıntıdır.