MALZEMELER 125 gr.yumuşak margarin 3 dolu dolu yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu aldığı kadar un(2 su bardağı kadar) Üzeri için 1 yumurta beyazı dövülmüş fındık arzu ettiğiniz çeşit marmelat YAPILIŞI Kurabiye malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur yoğurun.(un miktarı unun yoğunluğuna göre değişebilir,ona göre ayarlayın.) Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alarak yassı ve yuvarlak minik kurabiyeler hazırlayın. Hazırladığınız kurabiyelerin yanlarını önce çırpılmış yumurta beyazına ,sonra dövülmüş fındığa batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bütün kurabiyeleri hazırladıktan sonra,parmağınızla dikkatlice hafifce çukurlaştırın,sonrada kuarbiyeleri tepsisiyla buzdolabında 15 dakika soğutun. Daha sonra kurabiyelerinizi 175 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.(yaklaşık 30 dakika)(ilk 15 dakikada kurabiyeleriniz biraz kabarıp,çukurlar biraz kaybolacaktır,o zaman fırının kapağını açıp kurabiyelerinizin ortalarını parmağınızla dikkatlice tekrar çukurlaştırın.) Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartın,iyice soğuduktan sonra ortadaki çukurlara arzu ettiğiniz marmelattan birer çay kaşığı koyup,servis edin. Alıntıdır.