Renkli İrmik Toplar

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Jan 26, 2014.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    16-18 adet
    MALZEMELER

    3 su bardağı süt
    7 yemek kaşığı irmik
    7 yemek kaşığı toz şeker
    1 poşet krem şanti
    1 paket vanilya

    bulamak için:

    hindistan cevizi
    çekilmiş fındık
    toz Antep fıstığı

    üzerine:

    Bütün Antep fıstığı,fındık ya da badem

    HAZIRLANIŞI

    Öncelikle süt,toz şeker ve irmiği bir tencereye alın.
    Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alıp karıştırarak soğutun.
    Soğuyan muhallebiye toz krem şanti ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
    Yanınıza bir kase su alın ve elinizi arada ıslatarak irmik karışımından küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak top haline getirin.
    Yuvarladığınız topların bir kısmını toz fıstığa, bir kısmını dövülmüş fındığa ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.Üzerlerine bütün Antep fıstığı batırıp hemen servis edebilirsiniz.Buzdolabında muhafaza edin.
     

Share This Page