Reyhan Şerbeti

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 13 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    malzemeler

    1 demet mor reyhan
    1 litre kaynamış su
    5 kaşık tepeleme toz şeker ( bir su bardağına bir kaşık)
    2 çubuk tarçın(TERCİHEN)
    1 adet limon
    3-4 adet karanfil(TERCİHEN)

    Yapılışı

    Reyhan güzelce yıkanır...elle iri parçalar halinde bir derin kaba konur..
    İçine tarçın şeker,karanfil eklenir...
    Limonun suyu sıkılır ve dörde bölerek kabuklarıyla beraber içine atılır...
    Üzerlerinden kaynamış su ilave edilir demlemeye bırakılır....
    bir kaç saat(4 saat) içinde rengi de tadı da suya geçecektir
    Süzerek bir şişeye veya kaba alıyoruz..
    Oda ısısına gelince dolapta soğutup buzla ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz....

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş