Sabah Kahvaltısı İçin Hangi Yemekler Hangi takımlarla Servis Edilir?

'Yemek Tarifleri' forumunda Emma tarafından 24 Ara 2012 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Emma

    Emma New Member

    SABAH KAHVALTISI İÇİN HANGİ YEMEKLER, HANGİ TAKIMLARLA SERVİS EDİLİR?

    [​IMG]

    (I) MEYVE SULARI:

    Daha itinalı servislerde suprem isimli taşların içerisinde meyve veya
    domates suları oturtulur ve bardağın etrafı kar ve buzla doldurularak
    servis edilir.

    Bardakaltı tabağı, yoksa küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 Dl. ,
    en çok 2,5 Dl.’lik meyve suyu bardaklarında servis edilir. Eğer meyve
    suyu konserve ise yanında biraz pudra şekeri ve çay kaşığı ile servis edilir.

    (II) DOMATES SUYU:

    Bardak altı tabağı yoksa, küçük bir tabak üzerine yerleştirilen en az 1 Dl.,
    en çok 2.5 Dl.‘lik meyve suyu bardaklarında çay kapağı, biber değirmeni,
    yoksa biberlik,tuz,1 / 4 limon, verchester ile ilave edilir. (Yoksa kullanılmaz.)

    (III) YULAF EZMESİ (PORİÇ) :

    Sıcak çorba tabağı, desert kaşığı, süt veya krema, pudra şekeri ile servis edilir.

    (IV) KORN FLAKES GİBİ HUBUBATLAR:

    Soğuk çorba tabağı, desert kaşığı, soğuk süt, pudra şekeri ile servis edilir.

    (V) YUMURTA ALAKOK VEYA RAFADAN YUMURTA:

    Küçük bir tabağın veya kulp altı bir tabağın üzerine yerleştirilmiş
    rafadan yumurta kabı, yumurta kaşığı, yoksa çay kaşığı, tuzluk ve biberlik
    ile servis edilir.

    (VI) SAHANDA YUMURTA:

    Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerinde sahanda yumurta sahanı
    ile oturtulur. Ordövr çatalı, tatlı kaşığı, tuzluk ve biberlik ile servis edilir

    (VII) JAMBONLU VEYA BEYKİNLİ (BACON) VEYA PASTIRMALI, SOSİSLİ YUMURTA:

    Düz tabağın üzerine peçete kâğıdı ve üzerine sahanda hazırlanmış
    yumurta sahanı ile küçük kaşık, küçük çatal, küçük bıçak, tuzluk ve biberlik
    ile servis edilir.

    (VIII) OMLET, DOMATESLİ, PEYNİRLİ VEYA DİĞER ÇEŞİTLER:

    Sıcak yemek tabağında yemek çatalı, tuzluk ve biberlik ile servis edilir.
     

Bu Sayfayı Paylaş