Sadrazam Lokumu

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 31 Ara 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER:

    4 tane yumurta
    4 fincan şeker (birer parmak noksan kullanın)
    2-3 yemek kaşığı süt
    5 fincan un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 limon kabuğu rendesi

    Kreması İçin:

    4 yemek kaşığı un
    7 yemek kaşığı şeker
    2,5 su bardağı süt (500 gr)
    25 gr tereyağı
    1 paket vanilya

    Dışı İçin:

    2 su bardağı süt (ılık olsun)
    2 su bardağı hindistancevizi
    Muz ya da iri çekilmiş fındık

    YAPILIŞI:

    *Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
    *Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında kurutmadan pişirin.
    *Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın.
    *Kek pişince biraz ılımasını bekleyin, istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin.
    *Bu parçaları tekrar enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde edin.
    *Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe dışa alarak kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
    *Hazırladığınız mini pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine bulayın ve bir kaba tüm pastaları yan yana dizin.
    *En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos döküp servis edin.




    [​IMG]


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş