Saf Şekerli Besinlerin Zararları

'Sağlık' forumunda sha. tarafından 30 May 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    Şekerli besinlere düşkün olanlar özellikle saf şekerli olanlara karşı daha dikkatli olmalı ve oldukça az tüketmelidirler.Çünkü bu saf şekerli besinler geri dönüşü olmayan, telafi edilemeyecek bozukluklara neden olabiliyor.

    Peki Saf Şekerli Besinler Nelerdir?
    Baklava, çikolata, pasta gibi saf şekerli yiyeceklerden olup, uzmanlar bu yiyeceklerden uzak durulmasını ve az tüketilmesini öneriyor.

    Şeker Almayı Azaltan Önlemler
    Kahve ve çaya şeker eklemeyin.
    İşlenmiş karbonhidrat alımınızı azaltmak ya da bitirmek için gerçekten uğraş verin.
    Yağ içermeyen abur cuburlara dikkat edin. Yağ içermeyen kalori içermeyen demek değildir ve pek çok yağsız abur cubur şekerle yüklenmiştir.
    Yiyecek dedektifine dönüşün. Yiyeceklerin paket üstü bilgilerini okuyun.
    Yapay tatlandırıcılar şeker ve karbonhidrata olan isteği artırır. Aynı zamanda vücutta depolanan ve kan şekeri metabolizmasını düzenlemek için gerekli olan kromu da azaltırlar.
    Meyve suyunu bırakın. Meyve suları saf şekerdir ve taze meyvede lif veya yararlı diğer mineralleri içermezler.
     
  2. Love story

    Love story Member

    Teşekkürler ama pastasız çikolatasız da yaşanmaz kiiii :D :):)
     

Bu Sayfayı Paylaş