MALZEMELER 2 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı ince irmik 1 su bardağı un 1 yumurta 3 çay kaşığı tuz 3 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı biber salçası bulguru ıslamak için su SOSU 5 adet domates 1 baş sarmısak 1 yemek kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı domates salçası tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağ maydanoz YAPILIŞI Bulgurunuzu ve irmiğinizi geniş bir tepside karıştırın,1 bardak sıcak suyla ıslatıp,karıştırın..Üzerini örtün,yumuşasın..10 dakika kadar... Daha sonra yumuşayan bulgur ve irmiğinize baharatları,yumurtayı,salçayı ve azar azar olmak şartıyla unu ekleyin.1 1,5 bardak suyun yardımıyla malzemeleri hamur haline getirin.İyice yoğurun ki hamur özleşsin.. Hazırladığınız hamuru,küçük küçük fındık büyüklüğünde yuvarlaklar halinde dökün.. Her birini yuvarladıktan sonra ortasını parmağınızla düğme gibi bastırın.Bütün hamuru aynı şekilde dökün.. Hazırladığınız köfteleri,büyük bir tencereye bolca su koyun,içine tuz ve biraz limon suyu dökün,su kaynadıktan sonra köfteleri içerisine atın,kaynatın.. Köftelerin hepsi suyun yüzüne çıkınca pişmiştir..10 dakika kadar.. Köfteler kaynarken sosunuzu hazırlayın,domatesleri rendeleyin,sarmısakları soyup iyice dövün.. Zeytinyağını bir tencereye alın,ısınınca önce sarmısakları koyun,daha sonra domatesleri ekleyin ,biraz kavrulunca bibe,salça ve tuzunu da ekleyin,pişirin. Haşlanan köftelerinizi bu sosun içerisine alın ,hafifçe karıştırın,ve servis tabağınıza alın.. Üzerini bolca ince kıyılmış maydanozla süsleyin. Bu ölçüden 1 servis tabağı sarmısaklı köfte çıkar..Arzuya göre malzemeyi arttırabilirsiniz..