Malzemeler: 2 Sb. Pilavlık Bugur 1 ad orta boy Kuru Soğan 2 ad Yeşil Sivri Biber (dolmalık biberde olur) 1 ad Kırmızı Biber 2 ad Domates (yada dolabınızda yazdan yaptığınız sos varsa oda çok güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ (yağ miktarını damak tadınıza göre artırıp yada eksiltebilirsiniz) yeteri kadar tuz Yapılışı: Önce soğanı ve biberleri temizleyip, güzelce yıkıyoruz. Daha sonra pilav tencerenize tereyağ ve sıvı yağı koyup eriyince biber ve soğanları koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Domatesler biraz ölünce bulgurumuzu ilave edip, tuzunuda katıp 4 sb. kaynar suyu ilave ediyoruz. Kaynayınca altını kısıp pişiriyoruz. Afiyet olsun. Not1: Ben bulguru yıkamadan pişiriyorum ve suyunu birebir koyuyorum. Yani 2 sb bulgura 2 sb kaynatılmış su oluyor. Not2:İnanınki bulguru hiç yemeyen benim kızlarım bile bu pilava bayılıyor.Mutlaka deneyin