Malzemeler 125 gr tereyağ (margarinde olur) 1 yumurta Yarım çay bardağı şeker Yarım su bardağı irmik Yarım paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un Dışı İçin 1 küçük çay bardağı süt Mor haşhaş Fındık yada ceviz Şerbeti İçin 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 4-5 damla limon suyu Hazırlanışı Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu karıştırıp kaynatalım. Şerbet kıvam almaya başlayınca limon suyu ekleyip, bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Yoğurma kabına oda sıcaklığına gelmiş tereyağı, şekeri ve irmiği alalım ve yoğurmaya başlayalım. Yumurta ve vanilyayı ekleyelim. Kabartma tozu ve unu da ilave edip o meşhur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım,unu azar azar ilave edin ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve önce süte batırıp ardından haşhaşa bulayalım ve fırın tepsimize dizelim. Ortalarına bastırarak birer fındık yada ceviz koyalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirelim. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp 1-2 dk ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim ve tatlımız sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökelim. Şerbeti çekince servis edebiliriz. Dediğim gibi ben yarım ölçü yaptım ve bu ölçülerle 21 adet tatlım oldu. Kişi sayınıza göre malzemeleri artırabilirsiniz.