Şerbetli Çikolata Kare Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 10 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:
    5 yumurta
    100 g şeker (1 çay bardağı)
    50 g un (2 yemek kaşığı dolusu)
    30 g kakao (2. 5 yemek kaşığı dolusu)
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    bir fiske tuz

    Şerbeti için;
    2 çay bardağı toz şeker
    250 ml su (bir su bardağından biraz fazla)


    Vanilya muhallebisi için;
    1 litre süt
    1 su bardağı dolusu un
    2 çay bardağı toz şeker
    50 g oda sıcaklığında tereyağı (1 yemek kaşığı dolusu)
    4-5 damla vanilya aroması veya 2-3 paket şeker vanilin
    200 g siyah çikolata
    yarım çay bardağı sıvı yağ

    Yapılışı:

    Küçük bir kasede un, kabartma tozu, kakao ve tuz karıştırılır. Ayrı bir kaba yumurtaların beyazı ve şeker alınıp 12 dakika mikser ile çırpılır. Yumurta sarıları tek tek eklenir çırpılır (yumurta sarısını eklerken karışıma iyice yedirtin, sonra ikinci yumurta sarısını ekleyip hala mikserle hiç durmadan çırpın, bu işlemi yumurta sarıları bitene kadar uygulayın). Daha sonra unlu karışımı yavaş yavaş ekleyin (birden hepsini dökerseniz köpükler söner ve kekiniz kabarmaz). Yağlanmış borcama dökülür, önceden ısıtılmış 180 derede 15-20 dakika pişirilir. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika pişirilir. Soğumuş kekin üzerine sıcak şerbet dökülür. Muhallebi malzemeleri bir tencereye alınır. Kıvama geldiği zaman vanilya eklenir. Soğuduktan sonra tereyağ eklenir ve iyice çırpılır. Kekin üstüne dökülür. Bir cezvede çikolata ve sıvı yağ kısık ateşte eritilir, ılıdıktan sonra muhallebinin üstüne dökülür. En az 2-3 saat dolapta bekletilir. çikolata donduktan sonra kare şeklinde dikkatlice kesilip servis edilir. Bu tatlı denemeyen çok pişman olur bayram için tekrar yapılması istendi. Keki ıslak browni tadında, muhallebisi de tavuk göğsü anımsatıyor. Not : Muhallebinin üstüne çikolatanın yerine kavrulmuş badem, fındık veya sadece Hindistan cevizi serpebilirsiniz, her haliyle ŞAHANE :)

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş