Bir orqan nakli olsaydı , sevdiqinizin beyin ölümü qerçekleştiqinden dolayı , kalbini başka bir bedene can olsun diye verselerdi ... Ona yine aşık olurmuydunuz ? Onu sevebilirmiydiniz ? Sevdiginiz kalp baska bedende olsaydı napardınız ?
Sevemezdim. Onun gözlerine degilde başka bir bedenin gözlerine bakmak ? Başka bir bedenin elini tutmak. Sevdigim sey tek kalp olmuyor malasef Buna tümden bakmak gerek.
Bir insanı kalbiyle seversiniz ama ona zamanla başka özellikleri de katılır.Sesini seversiniz,sözünü seversiniz,gülüşünü,bakışını seversiniz..Size hissettirdiği duyguyu seversiniz.Sadece taşıdığı kalple olmaz yani..Ama başka bedende aynı kalple yeniden sevgi bulmanız olası mı ? Evet ,çünkü insan unutmaya ve alışmaya meyillidir.Zamanla o insanı bile sevebilir. Edit şimdi ben böyle yazmışım,ama duygular kalpten değil ,beyindeki 'duygu merkezi'nden gelir,dolayısıyla aslında kalpten önce beynimizle karar vermiş olmuyor muyuz?ve sevdiğimizin de,aslında beynindeki duyguların davranışlara yansımasını sevip bunu kalbine yormuyor muyuz? yani kalbin başka bedende olması çok da bir şey ifade etmez,eğer o kişinin duygu merkezinde yeterince uyarıcı olup da bunu davranışlarına dökemiyorsa.. Sözün kısası (çok uzattım ) kalpten ziyade beyni başka bedende olsaydı onu sevmek daha kolay olurdu,çünkü aynı hissiyatı size geçirebilirdi.yani sonuç aynı oluyor galiba yine ,başka bir insanı da sevmeniz mümkündür ,nokta.. Virgülle devam edecek arkadaş varsa öğrenmek isterim bu konudaki fikrini
Bende aynı zipper gibi düşünüyorum.. Çok iyi ifade etmişsin güzelim eklenecek tek bir cümle bile göremiyorum....
Sevdiğimin kalbi baskasinda olsa sever miydim bilmiyorum çünkü o kalp baskasinda sevdigimin kalbi gibi atmadikça benim için bir yabancidan farkı olmaz. Kaldı ki Sevsek bile... baskasinda olma ihtimalinde alıcının kim oldugunu da bilemiyoruz...