Başbakan Erdoğan ile Sabah yazarı Erdal Şafak arasında ilginç sigara diyaloğu.. 18.06.2012 - 09:49 Dünya liderleri, 1992 yılında Rio'da gerçekleştirilen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı'ndan sonra ilk defa sürdürülebilir kalkınma konusunu tartışmak üzere yine Brezilya'da Rio 20 Zirvesi adı altında bir araya geliyor. "SİGARA İLE MÜCADELEDE TEK ADIM KALDI" Zirveye Türkiye adına Başbakan Erdoğan katılıyor. Başbakan'ı, bu uzun yolculuğunda gazeteciler de yalnız bırakmadı. Chicago molası sırasında Sabah gazetesi yazarı Erdal Şafak, Başbakan Erdoğan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Sıkı bir sigara tiryakisi olan Erdal Şafak, Erdoğan'a, "Efendim, sigara ile mücadelede dünyanın en ileri ülkesi olmamız için bir tek adım kaldı" dedi. "BEN BUNU YAZABİLİRİM" Şafak'ın bu sözleri üzerine Başbakan, "Neymiş o Erdal Bey!" diye sordu. Erdal Şafak da, tıpkı uyuşturucu ve benzeri mamullerde olduğu gibi sigaranın üzerine "AYIPLI MAL" yazılmasını teklif etti. Başbakan, "Ben bunu yazdırabilirim" dedi ve devam etti: "Sigaranın kullanımı açısından olumsuz bir etkisi olacaksa hemen yapabilirim." ERDOĞAN'DAN İLGİNÇ HAMLE Başbakan'ın bir sonraki hamlesi, Erdal Şafak'tan sigarasını istemek oldu. Sigara paketini eline alan Başbakan Erdoğan, "Hatta, burada, bu paket üzerinden başlayalım" dedi ve Erdal Şafak'ın son sigara paketinin üzerine de "AYIPLI MAL" diye yazdı. Erdoğan bununla da kalmadı. "AYIPLI MAL" ibaresinin altına bir de "Sigarayı bırakıyorum" diye yazdı ve Erdal Şafak'a imzalattı. (Türkiye gazetesi)