Sıkma Böreği ( İrmik Köftesi )

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 15 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    MALZEMELER

    500 gr. irmik
    125 gr. margarin
    2 yemek kaşığı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz

    İçi İçin:

    600 gr. yağsız kıyma (kuzu veya dana)
    1-2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    1-2 tatlı kaşığı karabiber
    Tuz
    50 gr. tereyağ

    YAPILIŞI

    Önce kıymalı içi hazırlayın.
    Kıymaya 1 kahve fincanı su ve tuz ile teflon tavada devamlı karıştırarak kavurun. Kıyma suyunu salmalı, çekmeli, bulgur gibi tane tane olmalı, yapışmamalıdır.
    Kıyma suyunu çekince kırmızı biber ve yağını ekleyin.
    Ocaktan alınca karabiberini ekleyin. Soğumaya bırakın.
    İrmiği bir kaba boşaltın. Üzerine tuzu atın.
    Yağı bir tavada eritin. İrmik ile karıştırın. Yağ irmikle iyice karışsın. İrmikli karışımı 30 dk. bekletin.
    İrmikli karışım 2 kaşık yoğurt ekleyip elinizle karıştırın.
    Bir kaç avuç su ile karışımı hamur yapın ve kapanabilecek hale getirin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizi suya batırıp yassılaştırın. İçine kıymalı iç koyun; kapatın ve elinizi suya batırıp uzun köfte şekli verin.
    Hazırladığınız köfteleri, tabanı su ile hafif ıslatılmış tepsi veya tabağa dizin. Buzdolabında 1 saat bekletin.
    Köfteleri bol yağda kızartın. Kızarttıktan sonra servis tabağına alın.
    Sıcak veya soğuk servis yapın.

    * Kızaran köftelerin üzerini kapatmayın, yumuşar.

    **Buradaki ölçü 30 adet köfte içindir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş