Simit Poğaça

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Dec 25, 2013.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler :

    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı su
    1/2 çay bardagı sıvı yağ
    125 gr eritilmiş tereyağı
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı ( silme) tuz
    2 yemek kaşığı dolusu kuru maya ( 2 paket instant maya)
    2 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
    5 su bardagı un

    Üzerine:

    3 yemek kaşığı pekmez
    3 yemek kasığı su ( su az gelirse bir kaşık daha ilave edebilirsiniz)
    susam

    İçi için :

    Beyaz peynir veya kaşar

    Yapılışı;

    *Önce tereyağını eritiyoruz sonra bekliyoruz biraz soğusun ( sıcak olarak öteki malzemelere eklenmesi iyi değil)
    *Derin yoğurma kabına tereyağını, ılık sütü, ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı, tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
    *Sonra unu azar azar ekleyip çok az ele yapışan hamur yoğuruyoruz, elimizi yağlayıp hamuru toparlıyoruz. Sonra kabın üzerine streç sarıp 20 dakika mayalanmasını bekliyoruz.
    *Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tezgahın üzerine diziyoruz.
    *Önce fırın ayarını 200 dereceye getiriyoruz.
    *Sonra bezeleri tek tek alıp tezgahın üzerinde elimizle bastırarak avuç içi kadar yayıyoruz, ortasına peynir koyup iki ucu yukarıya gelecek şekilde birleştiriyoruz ve yine bir kenara diziyoruz ( pekmezli suya bulama kısmını en son yapacağız )
    *Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra derin bir kabın içerisine bolca susam döküyoruz( azaldıkça ilave ediyoruz )
    *Başka bir derin kabın içine pekmez ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.Sonra yağlı kağıt seriyoruz tepsiye.
    *Hazırladığımız poğaçaları tek tek alıyoruz önce pekmezli suya batırıyoruz her tarafını,sonra susama buluyoruz bolca.
    *Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki ucunu birleştirdiğimiz tarafı aşağıya gelecek şekilde diziyoruz. Yukarıya gelirse hamur kabarırken o birleştirilmiş yeri açılabilir.
    *Sonra hepsinin üzerine sert bıçakla 2 veya 3 çizik atıyoruz 5-10 dakika bekletiyoruz sonra önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya dek pişiriyoruz.


    Alıntıdır.
     

Share This Page