Malzemeler : 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı su 1/2 çay bardagı sıvı yağ 125 gr eritilmiş tereyağı 1 yumurta 1 tatlı kaşığı ( silme) tuz 2 yemek kaşığı dolusu kuru maya ( 2 paket instant maya) 2 yemek kaşığı şeker (tepeleme) 5 su bardagı un Üzerine: 3 yemek kaşığı pekmez 3 yemek kasığı su ( su az gelirse bir kaşık daha ilave edebilirsiniz) susam İçi için : Beyaz peynir veya kaşar Yapılışı; *Önce tereyağını eritiyoruz sonra bekliyoruz biraz soğusun ( sıcak olarak öteki malzemelere eklenmesi iyi değil) *Derin yoğurma kabına tereyağını, ılık sütü, ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. *Sonra unu azar azar ekleyip çok az ele yapışan hamur yoğuruyoruz, elimizi yağlayıp hamuru toparlıyoruz. Sonra kabın üzerine streç sarıp 20 dakika mayalanmasını bekliyoruz. *Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve tezgahın üzerine diziyoruz. *Önce fırın ayarını 200 dereceye getiriyoruz. *Sonra bezeleri tek tek alıp tezgahın üzerinde elimizle bastırarak avuç içi kadar yayıyoruz, ortasına peynir koyup iki ucu yukarıya gelecek şekilde birleştiriyoruz ve yine bir kenara diziyoruz ( pekmezli suya bulama kısmını en son yapacağız ) *Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra derin bir kabın içerisine bolca susam döküyoruz( azaldıkça ilave ediyoruz ) *Başka bir derin kabın içine pekmez ve suyu ekleyip karıştırıyoruz.Sonra yağlı kağıt seriyoruz tepsiye. *Hazırladığımız poğaçaları tek tek alıyoruz önce pekmezli suya batırıyoruz her tarafını,sonra susama buluyoruz bolca. *Yağlı kağıt serilmiş tepsiye iki ucunu birleştirdiğimiz tarafı aşağıya gelecek şekilde diziyoruz. Yukarıya gelirse hamur kabarırken o birleştirilmiş yeri açılabilir. *Sonra hepsinin üzerine sert bıçakla 2 veya 3 çizik atıyoruz 5-10 dakika bekletiyoruz sonra önceden ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya dek pişiriyoruz. Alıntıdır.