siyaset

'Kuflu Sözlük' forumunda Küflü Siyah tarafından 24 Ağu 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Küflü Siyah

Küflü Siyah <b>Siyah İnci'miz (: </b>

Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış.(tdk)

Bildiğim kadarıyla devlet işlerini düzenleme yerine uydurma,yürütme yerine kaydırma ve karalama amacıyla yapılan iş,güç.Kim daha çok çamur atarsa oyu götürür hesabıyla işleyen mekanizma.

Ülke çapında yürütülen siyaset üzerine düşünmek ise çook zaman önce bırakılan bir uğraştır.Çoğu insan geçim derdine-karnını doyurma,güvenli bir ev- düşmüştür.Haksızda sayılmazlar,çünkü birincil ihtiyaçlar giderilmeden -açlık,susuzluk,cinsellik vs- diğer üst düzey -bilme,anlama,düşünme,estetik,kendini gerçekleştirme- gerçekleşmez.:füü::füü:

2. Stumm

Stumm New Member

Siyaset özünde iyidir iyi.. Politika ile bulandırılmışından korusunlar bizi. Uydururlar, kaydırırlar, karalarlar.. Siyaset bilinmesi gereken heryaştan öğrenilmesi gereken birşeydir. Isırmaz..

3. Giallo Rosso

Giallo Rosso New Member

ülkemizde YAPILAMAYAN kavram

4. solitaryman

solitaryman New Member

Ali 3. sınıfa giden zeki bir çocuktur.
    Bir gün öğretmeni Ali'ye 'Siyaset' nedir diye sorar.
    Ali düşünü...r ama o çocuk aklıyla cevap veremez.
    Eve gider kitaplara bakar ama hiçbir şey anlayamaz.
    O da babasına sormaya karar verir.
    —Baba, Siyaset nedir?
    Baba düşünür.Ali'ye uygun bir yolla anlatmak ister.
    —Bu evde parayı getiren kim oğlum?
    —Sen...
    —Ben kapitalist rejimim.
    —Peki, parayı alıp bizim yiyecek içecek ve giyecek gibi ihtiyaçlarımızı karşılayan kim?
    -Annem...
    —O da hükümet.
    —Peki, küçük kardeşinle kim ilgileniyor?
    —Dadım...
    —Dadın işçi, kardeşin gelecek, sen de halksın o zaman.
    Ali her şeyi not alır ve uyur.
    Gece garip seslerle uyanır.
    Bir de bakar ki kardeşi ağlıyor.
    Yanına gidince altına pislediğini anlar.
    Hemen annesini kaldırmaya gider.
    Ama ne yaparsa yapsın anne kalkmaz.
    Bu arada salondan gelen sesleri merak eder ve salona gider.
    Babasıyla dadısını uygunsuz yakalayan Alinin ağzından aynen şu kelimeler dökülür:—Kapitalist rejim işçiyi sömürüyor, hükümet uyuyor, gelecek bok içinde, halk ne yapsın :):):)

5. Ejefn

Ejefn <b>Sözlük Kurdu</b>

Bu gidişle forumumuzda sözlükten başka yerde açılamayacak olan topic.

6. reddi

reddi New Member

Benim için mi yoksa ülkemiz için mi ?
    Ülke için siyaset ülkesindeki insanları biribirinek düşürerek ne alabilsem ne kadar yürütebilsem kardır deyip ülkeyi satmak.

Benim için şuan ülkemin insanlarının sahipsiz göründüğü şu zamanda sahipsizliğini gidermenin yolu . (bknz.mavi marmara)

7. YıldızlıAtlas

YıldızlıAtlas <b>Sözlük Kurdu</b>

kavram kargaşası. etik çatışması.

8. zipper

zipper quae nocent docent

Ülkemizde manası anlaşılmamış,tüm iktidarların eline yüzüne bulaştırdığı,günümüzde temizlikten çok uzak kalmış, kirletilmiş bir anlayıştır siyaset..

Bu Sayfayı Paylaş