MALZEMELER 1,5 su bardağı süt 1 şişe soda (oda sıcaklığında) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağ 75 gr. tereyağ veya margarin (eritilmiş) 1-2 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant kuru maya ( Dr. Oetker) 1 kg. un ( biraz az veya fazla olabilir) Üzerine sürmek için: 1 yumurta sarısı Susam ve çörekotu İçi: 400 gr. beyaz peynir (karlıdağ marka, groseriden aldım.) Bir tutam maydanoz 1 yumurta akı YAPILIŞI 1 bardak süt ılıtılır. Süte serçe parmağınızı batırdığınızda 11' e kadar rahat sayabiliyor 11 'den sonra parmağınız yanmaya başlıyorsa olmuş demektir. Sütü daha büyük bir bardağa alıp 1 tatlı kaşığı un, 1yemek kaşığı şeker ve instand maya süte karıştırılır. Bardağın ağzı küçük bir tabakla kapatıp mayalanması için bir kenara bırakın. 5-8 dk. sonra karışım iyice köpüklenir. Köpüklenme olmazsa veya az köpüklenirse olmamış demektir. Hamur için olan diğer malzemeleri ve mayalı sütü genişce bir hamur kabında karıştırın. Ununu yavaş yavaş önce iyice karıştırarak, sonra da yoğurarak ekleyin. Hamur elinize yapışmayan yumuşacık bir kıvamda olmalı. İyice yoğurun ve hamurun mayalanması için üzerini kapatıp ılık bir yere bırakın. 40 - 50 dk. sonra hamur mayalanmış olur. Avuç içinize bir parça hamuru alın; elinizle açıp peynirli içi koyun ve kapatın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. 15 - 20 dk. tepside bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam , çörekotu ekeleyin. 180 C'de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İçinin Yapılışı: Beyaz peyniri çatalla iyice ezin. Yumurta akıyla karıştırın. Maydanozları incecik doğrayın. Hepsini karıştırın ve poğaçada kullanın.