SÜT HELVASI (BURSA) Bu tatlı Bursa yöresine ait olup Bursa Helvası da denir. Bursa mutfağının vazgeçilmez tatlarındandır. Özellikle düğünlerde ve mevlitlerde sık sık yapılır Malzemeler: 1 lt süt 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya (isteğe bağlı) 200 gr tere yağ (yarısı tere yağ, yarısı margarin de olabilir) Dolmalık çam fıstığı (ceviz,fındık da olabilir) Yapılışı: Tencereye süt ve şekeri alın ısıtmaya başlayın. Bu arada ayrı bir tencerede yağı eritin, eriyince unu ekleyin ve kavurmaya başlayın. Süt ve şeker kaynayıncaya kadar unu kavurun. Un iyice un helvası yapar gibi kahverengi olmayacak. Süt kaynayınca vanilya ekleyin. Kaynamış sütü yavaşça kavrulmuş una ilave edin ve sürekli karıştırın.( sakın birden dökmeyin, süt sıcak,un sıcak Çıkan buhar mutfak kazalarından birine sebebiyet verebilir. Uff olursunuz maazallalah, tecrübeyle sabittirBir kepçe yardımıyla azar azar dökün) Kıvamını kaçırmamak gerekiyor, topaksız kıvamda olsun. Kısık ateşte biraz daha durmadan karıştırarak koyu muhallebi (çok katıda olmasın un helvası gibi) kıvamını almasını sağlayın ve borcama dökün. Üzerine çam fıstıklarını serpiştirin. Fırına verip üstü kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak yenebilecek harika bir tatlıdır, damaklarınız şenlenecek Not: Ben hafif sıcağa yakın ılık olarak seviyorum bu tatlıyı Üstüne de biraz tarçın oldu mu ohh miss