Sultan Lokumu Tarifi,Malzemeleri Ve Yapılışı

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 27 Ara 2009 tarihinde açılan konu

  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    Malzemeler (6 kişilik)

    1 litre süt
    250 gr tereyağı
    2 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya 2.5 su bardağı un İç malzeme için 100 gr antepfıstığı

    Üzeri için

    İri çekilmiş antepfıstığı

    Yapılışı:

    Un ile tereyağını bir tencerede kavurun-. Toz şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak STvoğun bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın.Buzdolabında 3 saat kadar bekletin. Soğuyunca ceviz büyüklüğünde parçalar kopann. Bnizle şekillendirerek ortalarına dövülmüş antep fıstığı yerleştirin. Yuvarlayarak kapa m. Bo miktarda”.çlkilmişantep*g Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
     

Bu Sayfayı Paylaş