MALZEMELER 1 lt. süt 1,5 kahve fincanı un Yarım kahve fincanı nişasta 1 su bardağı şeker 100 gr. margarin 2-3 parça damla sakızı Üzerinin Peltesi: Yarım kg. ayıklanmış vişne 1 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 1,5 yemek kaşığı nişasta Bir tutam taze nane YAPILIŞI Margarin, un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırıp eritin. Sütü üzerine dökün ve devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan damla sakızını havanda dövün, içine atın. 3-4 dk. damla sakızı ile kaynadıktan sonra ocaktan alın. 15 dk. mikser yardımıyla çırpın. Tadımlık bardaklara veya başka bir servise aktarın. Üzerinin Peltesi: Vişne, su, toz şeker ve nişastayı ocakta bir kaç taşım kaynatın. Beyaz muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında bekletin. Soğuyunca taze nane ile süsleyip servis yapın.