Tahar Ben Jelloun - Kutsal Gece

'E-Kitap' forumunda anonim tarafından 13 Ağu 2012 tarihinde açılan konu

1. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Kutsal Gece, kimilerine göre bir Afrika masalını andırıyor. Babasının, ardı ardına kız doğan yedi çocuğundan sonra, erkek yerine koyduğu ve tam bir erkek gibi yetiştirdiği (son çocuğu) genç bir kadının öyküsü bu roman. Erkeklerin yönettiği bir dünyada Arap kadınının konumunu, durumunu ve kimlik arayışını yansıtan Kutsal Gece, pek çok yoruma açık, fantastik bir anlatı, dilden dile dolaşacak bir Doğu masalı belki de. Yazar, anlatımına kesin gerçekçi ayrıntılar katarak, alışılmamış bir güzellik yaratmayı başarıyor.

Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Fransızca olarak yazdığı Kutsal Gece adlı romanıyla Fransa'da 1987 Goncourt Ödülü'nü kazanan Tahar Ben Jelloun, bu büyük ödülü alan ilk Afrikalı yazar. 1944'te Fas'ta doğan Tahar Ben Jelloun, önce felsefe öğrenimi görmüş, 1971'de Fransa'ya giderek sosyal psikoloji konusunda doktora tezi vermiş, o günden beri de yaşamını ve yazarlığını Fransa'da sürdürüyor.

Yazar hakkında:
    Tahar ben Jelloun

2. clondike

clondike Well-Known Member

Ellerine emeklerine sağlık...:Frnds::gül:

Okumadığım bir kitap...:eek:ff: Ama lültürümüze çok yakın bir konusu var galiba.:cool:

3. kimya

kimya Well-Known Member

çok çok teşekkürler anonim ellerine sağlık :gül:

4. lili.sshi

lili.sshi Well-Known Member

Emeğine sağlık
    kitabın konusu hem ilginç hemde çok tanıdık ne yazık ki...

5. Gul

Gul Well-Known Member

Çok teşekkürler, emeğine sağlık :gül:

6. Bataklık cadısı

Bataklık cadısı Active Member

neden bu erkek çoçuk merakı anlamldıramıyorum.Bakarsanız esasında kız çoçukları aileleriyle daha çok ilgileniyor ters bir dünya bu bizim yaşadığımız maallesef :( emeğine sağlık anonim :)

7. alkane

alkane Well-Known Member

Paylaşımın için çok teşekkür ederim, ellerine sağlık

8. nirse

nirse Well-Known Member

eheheh. Erkek evlat diye kastıran babam gib...i 4. kıza ulaşmış ama devamı için ömrü yetmiş. Yaşasayı kaç kız kardeş olacaktık acep? ah gariban anam olan ona olurmuş. Sonuncumuzda babam annemi hastaneden çıkartmaya gitmemiş...

Yaramaz tuz bastın anonim :) Ellerine sağlık.

9. meleksi

meleksi Well-Known Member

konu etkileyici..kendimi bir an kızın yerine koydum..babanın yetiştirmesinden dolayı erkek gbi davranmak zorunda..ana bir kadın..ne zor bir durum..ama hayat her zaman zor değil mi? bir de hep şunu düşünmüşümdür..kızlar iyi saygılı olursa..erkek gibi kız derler..ama erkekler biraz kibar anlayışlı olursa..hemen aşağılarlar..kız gibi erkek derler..ben biraz daha yazarsam teşekkür etmeyi unutacağım..teşekkürler..emeğine sağlık..

10. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

eline sağlık anonim, bana Türkiye gerçeğini anımsattı. nedir anlamıyorum bu erkek çocuk iddiası...

11. capkin_prens

capkin_prens New Member

teşekkürler anonim

12. eun sung

eun sung Well-Known Member

Emeğine yüreğine ellerine sağlık teşekkür ederim ve okumadığım bir roman olması sebebiyle tekrar teşekkür ederim ...Konu beni biraz tırsıttı vardır bunun içinde benim tüh diyeceğim anlar kesin...Tuhaf bir ruh haline girdim okuyunca ...

13. onuruks

onuruks Member

teşekkürler

14. nila

nila New Member

teşekkürler

15. saifa

saifa Well-Known Member

teşekkürler

16. credendovides

credendovides New Member

teşekkürler

17. didoc

didoc Active Member

tskler

18. lagaluga

lagaluga New Member

Kaliteli paylaşımlarınız ve emeğiniz için sonsuz teşekkürler...

19. soztekin

soztekin New Member

teşekkürler

20. asiz

asiz New Member

Teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş