Malzemeler: 400 gr tavuk kıyması 1 küçük kuru soğan (ince kıyılmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 adet yumurta 2 avuç bayat ekmek (ben bayat ekmekleri kurutup,rondodan geçirip buzlukta saklıyorum bu nedenle 2 avuç dedim,siz 2 dilim bayat ekmekte kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı biber salçası 3 dal maydanoz (ince kıyılmış) tuz tuzot 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kuru nane pul biber tane karabiber kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: Bütün malzemeyi karıştırıp 7-8 dakika kadar yoğuralım ,ardından buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa bekletmeseniz de olur ama dinlendikçe daha lezzetli olacağını unutmayın.Daha sonra elimizi hafif ıslatarak şekillendirip ( harç çok yumuşak olduğundan elinize yapışacaktır,ıslatınca bu sorun ortadan kalkıyor ) ister yağda ister fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişirelim.Eğer fırında pişireceksek üzerine biraz yağ gezdirelim ki kuru ve yavan olmasın. Kızartma işlemi bittikten sonra dilerseniz en yakın yol arkadaşı olan patates kızartmasıyla sıcak olarak servis edebilirsiniz. Alıntıdır...