Tavuklu Firik Pilavı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 29 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    1 tane kuru soğan
    2 çay bardağı firik
    1 çay bardağı pilavlık bulgur
    6 çay bardağı sıcak su
    1 çay bardağı haşlanmış nohut
    1 çay kaşığı karabiber,tuz
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tavuk bonfile(küçük doğranmış)

    Yapılışı:

    Doğranmış tavuk etini rengi dönene kadar kavurun, soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
    Soğanlar ölünce nohudu, firiği, bulguru ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
    Suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayıp önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    15 dk. kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin.


    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş