orta çağda yaşamak istememden ötürü nefret ettiğim herşeyi altüst eden bizim milletimize yararından çok zararı olan ama çoğu kişiden çok çok daha fazla kullandığım belkide teknolojiye ;ailemden, arkadaşlarımdan, yapmak isteyipde yapamadığım daha fazla aktiviteden beni mahrum eden beni teknolojik bağımlısı yapan müsübet aklıma hep eğer şimdi orta çağda veya ilkçağda olsaydım bu günkü aletleri nasıl yapardım diye düşünerek birçok teknolojik aletimin içini açıp kapamaktan çoğunun bozulmasını veya ciddi hasar almasını sağladım yeni bilgisayarım geldiğinde ilk iş olarak içini açmıştım ve babamı hiç o kadar sinirli görmemiştim ama yavaş yavaş azaltıyorum bağımlılığımı
İzlediğim bilim kurgu filmlerin de etkisiyle büyük ölçüde soğuduğum, hayatı kolaylaştıran, bazı değerleri yozlaştıran uygulayımlardır. Özellikle insansı robotlar beni çok korkutuyor. Yapay zekanın üretilmesiyle işlerin temelli çığırından çıkacağını düşünmekteyim. Geçmişin bilgisizlikten yana kötü yanları da olsa, her şeyin daha saf, daha temiz ve daha zor olması dolayısıyla hayattan daha fazla tat almanın mümkün olması epey cazip geliyor. Ayrıca bana bir kızılderili sözünü anımsatıyor: Yapmamız gereken her şeyi eski sadeliğine döndürmektir. Böylece bozulan düzenimiz yeniden kurulacaktır.
bana göre şu andaki "bağımlılığım", aileme göre belirli yere kadar "girişimciliğin" temel öğesi ama şu anda "haddini" aşan şey olarak görülyor ve dedeme göre şu anki zaman "uzay çağı" dediği şey