Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 14 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    -1 su bardağı pilavlık bulgur
    -1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    -3-4 yk. tel şehriye
    -1 baş soğan
    -1 diş sarımsak
    -Tereyağ, zeytinyağ
    -Tuz, karabiber
    -1,5 su bardağı et suyu veya et bulyonlu sıcak su



    Yapılışı;

    -Tereyağında tel şehriyeleri renkleri dönene kadar kavuralım
    -Daha sonra bulguru ekleyip biraz daha kavuralım
    -Sıcak suyu ve mercimekleri ekledikten sonra tuzunu verip karıştıralım
    -Kısık ateşte pişirelim
    -Diğer tarafta piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında karamelize olana kadar çevirelim
    -Biraz karabiber ekleyip altını kapatalım
    -Soğanları pilavın üzerine yayıp 5 dakika kadar daha kısık ateşte demlendirip altını kapatalım
    -Servis etmeden önce hırpalamadan karıştırıp servis edelim.​
     

Bu Sayfayı Paylaş