Malzemeler; -1 su bardağı pilavlık bulgur -1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek -3-4 yk. tel şehriye -1 baş soğan -1 diş sarımsak -Tereyağ, zeytinyağ -Tuz, karabiber -1,5 su bardağı et suyu veya et bulyonlu sıcak su Yapılışı; -Tereyağında tel şehriyeleri renkleri dönene kadar kavuralım -Daha sonra bulguru ekleyip biraz daha kavuralım -Sıcak suyu ve mercimekleri ekledikten sonra tuzunu verip karıştıralım -Kısık ateşte pişirelim -Diğer tarafta piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında karamelize olana kadar çevirelim -Biraz karabiber ekleyip altını kapatalım -Soğanları pilavın üzerine yayıp 5 dakika kadar daha kısık ateşte demlendirip altını kapatalım -Servis etmeden önce hırpalamadan karıştırıp servis edelim.