Malzemeler.. 2 yada 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt ya da süt..isterseniz biraz ondan biraz ondan.. 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un.. ben genellikle 9 yemek kaşığı un kullanıyorum.. isteğe bağlı bir küçük paket kakao üzeri için: ceviz parçaları.. Yapılışı.. şekeri ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra yağını ve yoğurdunu yada sütünü de ekleyip çırpılacak..ondan sonra ununu ve kabartma tozunu ekleyip çırpılacak..hazırlanılan hamur kek tenceresine koyulup üzerine ceviz parçaları atılarak pişirilecek..ama bu işin püs noktası şu: kek tenceresi iyice yağlanacak ki..kek pişince çıksın..bir de isteğe göre hazırladığınız hamuru ikiye ayırıp yarısını kakao ile çırpıp mozaik kek gibi de yapabilirsiniz..afiyet olsun..:gül:
ellerine sağlık canım.. benim malzeme biraz fazla tencere büyük olduğundan fazla kullanıyorum Malzemeler.. 4 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı'ından az yağ 1,5 su bardağı süt..isterseniz biraz ondan biraz ondan.. 2 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un.. 1,5 yemek kaşığı kakao bizde kek sadece kakaolu yendiğinden tamamen karıştırıyorum Ron öyle yer malesef pudingler bile kakaoludur sade yemez:zuhaha::zuhaha: üzerime ise ceviz yada (kipadan aldım) ufak doğranmış incir ekliyorum hazırlama tekniği ise aynı... afiyet olsun...
ben tencere keki ni ilk kez duyuyorum sizler sayesinde enkısa zamanda deneyeceğim tarif için teşekkürler