Aşkına müteşekkirim O benim son mucizem Mucizeler çağı geçtikten sonra Teşekkürler aşkına.. O bana öğretti okumayı, yazmayı O donattı beni sözlerin en güzeliyle Aşkın bir anda sildi bütün kadınları hayatımdan Yok etti en güzel anılarımı.. Teşekkürler.. Ta derinden Ey kutsal kitaplardan çıkıp gelen Teşekkürler beline Rüyalarımda gördüğüm, hayalini kurduğum Defterlerimin ve günlüklerimin arasına Bir serçe kuşu gibi gizlice giriveren Yüzüne teşekkürler.. Teşekkürler şiirlerimde yaşadığın için Teşekkürler.. Bütün parmaklarımda oturduğun için Teşekkürler.. Hayatımda olduğun için.. Teşekkürler aşkına Bütün insanlardan önce Bana verdi müjde, Melik olarak seçti beni, Taç giydirdi Ve takdis etti beni yasemin sularıyla.. Teşekkürler aşkına, Bana ikram etti, Beni terbiye etti, Bana ilimlerini öğretti öncekilerin Aşkın alemde beni seçti yalnızca Firdevs saadetini.. Teşekkürler.. Gökkubbenin altındaki avare günlere, Ve mahzun ekim sularına, Endişeyle geçen saatlere Huzurla dolduğum anlara.. Teşekkürler gözlerine Menekşe ve şefkat adalarının yolcusu olan. Teşekkürler Geçip giden tüm güzel yıllara.. Teşekkürler aşkına Benim en sadık Ve en değerli arkadaşlarımdan olan. Sevgin de göğsümde ağlar Gökyüzü ağladığı zaman Teşekkürler sevgine beni rahatlatan.. Tavus kuşu, nane ve su Ve gül Renkli bir bulut Ekvatordan tesadüfen geçen Öyle bir mucize ki peygamberlerin bile şaştığı.. Teşekkürler saçlarına Tüm dünyayı meşgul eden Uzunluğunu hurma bahçelerinden çalmış Şu cimri dünyada gözlerinin bana sunduğu Teşekkürler her bir dakika için.. Teşekkürler Yaptığım çılgınca şeylere Ve meydan okumalara Senden devşirdiğim Nice ulaşılmaz şeye.. Teşekkürler Aşkınla dolu tüm yıllara Sonbaharı, kışıyla Bulutuyla, güneşiyle Gökyüzünün tüm delişmenliğine.. Teşekkürler ağlama zamanına Ve uzun seher mevsimlerine. Teşekkürler bu güzel hüzne, Teşekkürler bu güzel hüzne... Nizar Kabbani Çeviren: Kemal Yüksel