Malzemeler: Tavuk&Marine için 500 gr tavuk göğsü (2 orta parça) Yarım su bardağı yoğurt Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı toz kimyon 1 çay kaşığı toz kişniş Sos için Yarım yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak (çok ince doğranmış) 1 büyük boy soğan (incecik piyazlık doğranmış) Yarım parmak kalınlığında taze zencefil (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı salça 1 veye 2 yemek kaşığı garam masala (Tarifin altındaki nota bakın) 1 çay kaşığı toz kırmızı biber(acı seviyorsanız pul biber de olur) 1 konserve kutusu kadar doğranmış domates (800 gr.lık) Yarım su bardağı sıvı çiğ krema Yarım demet doğranmış taze kişniş Öncelikle, tavuğun varsa yağlı derisini ayırın. (Tavuğu bu aşamada bütün şekilde ele alıyoruz doğramıyoruz, pişirdikten sonra sosun içine atarken doğrama aşaması geliyor.) Derin ve genişçe bir kapta marine sos için yoğurt,limon suyu, kimyon ve kişnişi karıştırıp, tavuk göğsü parçalarını içine batırın. Sos tavuğun her tarafını kaplamalı. Eğer vaktiniz varsa marine soslu tavuğu ağzı kapalı şekilde bir süre (5-6 saate kadar) buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Ancak vaktiniz yoksa hemen de kullanabilirsiniz. Fırını en yüksek dereceye ayarlayın. (240 veya daha üstü) Aluminyum folyo serilmiş bir fırın tepsisinin hemen üzerine tel ızgarayı, ızgaranın da üzerine fazlalığını hafifçe sıyırdığınız marine soslu tavukları yerleştirin. Tepsi ve ızgarayı iyice ısınmış fırının orta katmanına (yukardan 20-25 cm aşağısına) yerleştirin. Tavuk, tel ızgara üzerinde marine sosunu aluminyum folyoya damlata damlata iyice kızaracak. Üstü kömür rengine dönmeye başladığında( 10 dk kadar sürüyor) bir maşa yardımıyla ters çevirip alt tarafını da iyice kızartın ve fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Sos için önce zeytinyağını orta-yüksek ateşte büyük bir tavada ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin (5-7 dk). Sarımsak ve zencefili de ekleyerek 1 dk daha karıştırın Daha sonra salça, 1 yemek kaşığı garam masala, toz kırmızı biberi de ekleyip 30 sn daha çevirin. Domatesleri suyu ile birlikte karışıma ekleyin, ateşi kısıp pişmeye bırakın. (5-15 dk kadar sürecek ve sos biraz katılaşacak) Bu sırada soğumuş olan tavukları yenilebilecek boyutlarda doğrayabilirsiniz. Krema ve doğranmış tavukları sosa ekleyerek tavukların sosla bütünleşmesini sağlayın. Sos kabarcıklar çıkarana dek pişirin, ve bu sırada tadına bir bakın. Tuzu karabiberi eksikse biraz tatlandırın. Yemeğin altını kapatınca doğranmış taze kişnişten bir avuç kadar ekleyip karıştırın. Garam Masala için NOT: Bu özel baharat karışımını aktarlarda ve büyük marketlerde bulabilirsiniz. Hatta İstanbul Mısır Çarşısındaki her dükkanda var ve aynı isimle satılıyor. Eğer bulamazsanız evde de yapabilirsiniz. İşte temel garam masala karışımı içinde bulunanlar: 1 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı toz karabiber 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı toz rezene tohumu 1 tatlı kaşığı toz zencefil 1 tatlı kaşığı toz kakule 1 tatlı kaşığı toz muskat yarım çay kaşığı dövülmüş karanfil Tüm malzemeleri bir kavanozda karıştırın, garam masala hazır. Bu malzemelerden muskat, rezene ve kakule genelde ülkemizde toz haliyle değil tohum ve bütün şekliyle satılır. Muskatı 2ye bölüp rendelerseniz tozunu hemen elde edersiniz. Rezene ve kakule tozlarını yapmak için de tohumları önceden ısıtılmış bir tavada 1-2 dk tütsüleyip havanda dövebilirsiniz.