Tuzlu Çay Bisküvisi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 1 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    MALZEMELER

    1 adet iri yumurta
    125 gr. tereyağ
    125 gr. margarin
    250 gr. kaşar peyniri
    275 gr. un
    Gerekirse biraz tuz

    Üzeri İçin:
    1 yumurta sarısı
    2-3 yemek kaşığı çörekotu

    YAPILIŞI


    Öncelikle bütün malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır.
    Yağlar ile yumurtayı mikser yardımı ile 5 dk. kadar iyice çırpın.
    İnce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 3 dk. daha çırpmaya devam edin.
    Elenmiş unu ekleyip elinizle hamur haline getirin. Yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur olacaktır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz, ama daha fazla eklemeyin.
    Hamuru streç veya yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
    Buzdolabından alın. Hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığında açın. İstediğiniz bir kalıp ile hamuru kesin.
    Kuru, yani yağlanmamış fırın tepsisine hamurları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ekeleyin.
    Önceden 175 C'de ısıtılmış fırında, alt-üst konumda 20 dk. pişirin. ​
     

Bu Sayfayı Paylaş