MALZEMELER 1 adet iri yumurta 125 gr. tereyağ 125 gr. margarin 250 gr. kaşar peyniri 275 gr. un Gerekirse biraz tuz Üzeri İçin: 1 yumurta sarısı 2-3 yemek kaşığı çörekotu YAPILIŞI Öncelikle bütün malzemelerimiz oda sıcaklığında olmalıdır. Yağlar ile yumurtayı mikser yardımı ile 5 dk. kadar iyice çırpın. İnce rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 3 dk. daha çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ekleyip elinizle hamur haline getirin. Yumuşak ve biraz ele yapışan bir hamur olacaktır. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı kadar un ekleyebilirsiniz, ama daha fazla eklemeyin. Hamuru streç veya yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Buzdolabından alın. Hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığında açın. İstediğiniz bir kalıp ile hamuru kesin. Kuru, yani yağlanmamış fırın tepsisine hamurları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ekeleyin. Önceden 175 C'de ısıtılmış fırında, alt-üst konumda 20 dk. pişirin.