Üç Renkli Börek

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Jul 28, 2013.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    4 tane yufka
    15 dilim pastırma
    2 tane havuç
    1 bağ ıspanak yaprağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 tane yumurta sarısı

    YAPILIŞI:

    *Tezgaha tepsinin büyüklüğünde kesilmiş yağlı kağıt serelim.
    *Yağlı kağıdın üzerine 1 tane yufkayı serip fırçayla yufkanın her yerine yağ sürüp kenarlarından içe katlayıp dikdörtgen şeklini verelim.
    *Üzerine 1 tane yufka serip yağlayıp aynı şekilde kenarlarını katlayalım. *Yufkanın üzerine pastırma dilimlerini dizelim.
    *Üstüne 1 tane yufkayı serip kenarlarını katlayıp rendelenmiş havucu yayalım. *Biraz tuz serpip son yufkayı da serelim ve dikdörtgen şekline getirelim. *Ispanak yapraklarını dizip hafif tuzlayıp böreğin altındaki yağlı kağıdın yardımıyla böreğimizi rulo saralım.
    *Kağıtla tutup tepsiye yerleştirelim.
    *Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim.
    *Pişince dilimleyip servis yapalım.


    Alıntıdır.
     

Share This Page