Malzemesi: İç harcı için: 2 büyük patates (haşlanmış) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar beyniri Biraz tuz Bir tatlı kaşığı çemen unu veya köri tozu veya pastırma çemeni. Bu harç malzemesini bir kapta karıştırıyoruz. ............. 4 yufka 1 kase sıvıyağ veya eritlmiş tereyağı Un .............. Hazırlanışı: Bir tane yufkayı masaya serip üzerini fırça yardımıyla yağlıyoruz. Eleğimize 1 kepçe kadar un alıp yufkamızun heryerine eliyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip yine yağlıyor ve unluyoruz. Yufkanın bir en başına uzunlamasına patates harcını koyuyoruz ve rulo yapıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsimize sık bir şekilde yerleştiyoruz. Üzerine yine tereyağı veya zeytinyağı sürüp 180 c önceden ısıtılmış fırınımıza veriyoruz. Eğer hemen pişirmek istemiyorsanız dilimleyip bir tepsiye yerleştirip buzluğa alıyoruz. Donduruyoruz daha sonra tepsiden alıp buzdolabı poşetlerine yerleştiriyoruz ve ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.