Ursula K. LeGuin - Mülksüzler

Discussion in 'E-Kitap' started by Pl1, Jan 31, 2012.

1. Pl1

Pl1 Mary Poppins Staff Member

Romanım Mülksüzler, kendilerine Odocu diyen küçük bir dünya dolusu insanı anlatıyor. İsimlerini toplumlarının kurucusu olan Odo'dan alıyorlar; Odo romandaki olaylardan kuşaklarca önce yaşamış, bu yüzden olaylara katılmıyor, ya da yalnızca zımnen katılıyor, çünkü bütün olaylar aslında onunla başlamıştı.
    Odoculuk anarşizmdir. Sağı solu bombalamak anlamında değil: kendine hangi saygıdeğer adı verirse versin bunun adı tedhişçiliktir. Aşırı sağın sosyal-Darwinist ekonomik özgürlükçülüğü de değil; düpedüz anarşizm: eski Taocu düşüncede öngörülen, Shelley ve Kropotkin'in, Goldmann ve Goodman'ın geliştirdiği biçimiyle. Anarşizmin baş hedefi, ister kapitalist isterse sosyalist olsun, otoriter devlettir; önde gelen ahlakî ve ilkesel teması ise işbirliğidir (dayanışma, karşılıklı yardım). Tüm siyasal kuramlar içinde en idealist olanı anarşizmdir; bu yüzden de bana en ilginç gelen kuramdır.

Ursula K. Le Guin

"'...Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrim'i satın alamazsınız. Devrim'i yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak. Devrim ya ruhunuzdadır ya da hiçbir yerde değildir.' Konuşmasını bitirirken, yaklaşan polis helikopterlerinin gürültüsü sesini boğmaya başladı."​

kitaptan bir bölüm
    Bir duvar vardı. Önemli görünmüyordu. Kesilmemiş taşlardan örülmüş, kabaca sıvanmıştı; erişkin biri üzerinden uzanıp bakabilir, bir çocuk bile üzerine tırmanabilirdi. Yolla kesiştiği yerde bir kapısı yoktu; orada yerin geometrisine indirgeniyordu: bir çizgiye, bir sınır düşüncesine. Ama düşünce gerçekti. Önemliydi. Yedi kuşak boyunca dünyada o duvardan daha önemli bir şey olmamıştı.
    Bütün duvarlar gibi iki anlamlı, iki yüzlüydü. Neyin içeride, neyin dışarıda olduğu, duvarın hangi yanından baktığınıza bağlıydı.
    Bir tarafından bakıldığında duvar, Anarres Limanı adı verilen yirmi beş hektar çorak alanı çevreliyordu. Limanda bir çift büyük servis vinci, bir roket fırlatma platformu, üç ambar, bir kamyon garajı ve bir yatakhane vardı. Yatakhane sağlam, pis ve yaslı görünüyordu, ne bahçesi vardı, ne de içinde çocukları; açıkçası orada ne kimse yaşıyor, ne de kimsenin uzun süre kalması düşünülüyordu. Aslında bir karantina bölgesiydi....​

Hidden Content:
    You must reply before you can see the hidden data contained here.

alternatif link
    Hidden Content:
    You must reply before you can see the hidden data contained here.

beni özleyin anacığım:bye::bye:

Alıntıdır

ikayrit and SABAR like this.
  2. Nerissa

Nerissa <b>Sergüzeşt</b>

Beyaz dizi harıcı bir roman :) teşekkürler :)

3. clondike

clondike Well-Known Member

Ah!... Aman Allahım!... Ursula Ablam gelmiş. Hoşgelmiş, sefalar getirmiş. Okudum ama önemli değil. Tekrar tekrar okunur. Yerdeniz Üçlemesi ve Tehanu'yla aldım virüsü bir kere bünyeme....:$
    Ellerine sağlık...:gül::Frnds:

4. Pl1

rica ederim arada bunlarda lazım;)

5. Pl1

methini çok duydum ama okuyamadım hatta yerdeniz üçlemesi 6 kitap olarak ekitaplığımda var inşallah okuyacağım;)

6. sevdem

sevdem Well-Known Member

plcim emegine yuregine saglık....bd dısında bir kitap daha...
    paylasım için tesekkurler....

7. Pl1

rica ederim sevdem umarım beğenirsin;)

8. sevdem

sevdem Well-Known Member

insallah canım en kısa zamanda okumak istiyorum...arada degişiklik de cok iyi oluyor....kolay gelsin canım...

9. anonim

anonim E-kitap Müdavim

le guin´ín annares ve urras ´ta gecen ütopik bilimkurgusu...cok yeni okudugum bir kitap..e-kitap arsivimde olmasi da süper oldu...tesekkürler pl1...

10. kimya

kimya Well-Known Member

ellerine sağlık pl1 :) :Frnds:

11. bukito

bukito Well-Known Member

fantastik edebiyata da ursula guın'e de bayılırım... çok teşekkürler...

12. mprace

mprace Active Member

Ursalanın en sevdiğim kitabıdır. Birbirinin zıddı iki farklı dünyayı anlatır ki bence ikiside mükemmel değildir. Paylaşım için teşekkürler

13. hlyaa

hlyaa New Member

tşkler

14. nirse

nirse Well-Known Member

Elinize sağlık

15. eun sung

eun sung Well-Known Member

teşekkür ederim emeğine sağlık okumadığım ama ilgimi çeken bir kitap ...Sağolasın

16. saifa

saifa Well-Known Member

teşekkürler

17. yuuki_zero

yuuki_zero Well-Known Member

Okumadığım bir yazar ama arada farklı yazarlarıda keşfetmek güzel oluyor paylaşım için teşekkürler canım :)

18. que

que New Member

Çok teşekkürler Pl, felsefi olarak en anlamlı kitabı olarak yorumlanır ama ben yine de yerdeniz serisinden vazgeçemeyenlerdenim :) Düzgün bir ekitabını bulamamıştım çok iyi geldi..

19. Candy35

Candy35 Active Member

paylaşım için çok teşekkürler pl1, farklı bir link verirsen sevinirim, ben bu siteden indiremiyorum maalesef...

20. birdie

birdie Well-Known Member

Farklı paylaşımlara devam etmene bayılıyorum. Bakalım daha nelerle şaşırtacaksın bizleri :) Emeğin için çok teşekkür ediyorum. Bu Ursula anarşik midir, nedir :zuhaha: Tövbe tövbe... :D (Eskilere öykündüm de birazcık, anlamayanlara :zuhaha:)

Share This Page