Arkadaşlar vbulletin ve dogal olarak mysql türkçe karakter hatası yedek alıp yüklerken önemli bir sorun. Bu sorunu halledince buraya da konuyla not düşmek istedim. MySQL 4.1.x ve sonraki sürümlerde karşılaştırma diye bir zımbırtı eklenince bu sorun ortaya çıkmış. Şimdi bunu nasıl halledeceğiz dilerseniz bakalım. Eski veritabanımızda PhpMyAdmin`e giriş yapıp vBulletin forumumuzun veritabanını tıklıyoruz(sol panelden). Sonra Tabloda Karşılaştırma sütununun en altına iniyoruz. (tablonun içinde dahil olan değilde sonundaki adı alıyoruz.) Örnek : benimki latin1 karakter grubuna dahil olan latin1_swedish_ci ` idi.Bunu bir yere not edin. Daha sonra yeni alanınızda PhpMyAdmin SQL sorgu penceresini açıyoruz ve alttaki SQL kodunu yazıp Git butonunu tıklıyoruz. Code: CREATE DATABASE veritabanıadı CHARSET=karakter-grubu-genel-adı COLLATE=karakter-grubu-biraz-not-ettiğimiz-ad; Hostumuzda yeni bir veritabanı oluşturuluyor. Bunu yaparken diger taraftaki karakter setini girmemiz gerek. Misal benimkine uygun olan aşağıdaki gibi oluyor. Code: CREATE DATABASE veritabani CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_swedish_ci; Sizinki de büyük ihtimal aynı olacaktır. Daha sonra veritabanını aktarmamız gerekiyor. Ben bunu MySQL Dumper ile yaptım. Durumunuza göre SSH veya bigdump yöntemlerini de kullanabilirsiniz. Yalnız burda önemli nokta aktarım veya dönüştürüm yaparken yine karakter setini dogru seçmeniz gerekiyor. Ben benimkine uygun olan latin1`i seçtim. Veritabanını sorunsuz bir şekilde aktardıysanız. Geriye yapmanız gereken forum dosyalarınızı atıp config dosyalarınızı düzenlemeniz olacak. Sorun yaşayabilirsiniz.Yaşarsanız lütfen konu altında paylaşın. Önemli bir nokta da Lütfen yedek veya taşıma yapıyorsanız düzgün çalışan sitenizi direk silmeyin. Hatalar küçük olabilir dönüşü mümkün olmaz. İyi forumlar. İllede vbulletin olması gerekmiyor. Aynı yöntemi diğer scriptleriniz içinde yapabilirsiniz unutmayın.