Vişne Soslu Muhallebi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 25 Nis 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler :

    1 litre süt
    1 su bardağı toz şeker
    4 tepeleme çorba kaşığı un
    1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    Arzuya göre vanilya veya limon aroması
    Kedidili (savoiardi) bisküvi

    Vişneli sos için

    3 su bardağı vişne suyu
    3 çorba kaşığı nişasta
    yarım su bardağı toz şeker

    Yapılışı

    Öncelikle bisküvileri minik parçalara halinde doğrayın.kupların veya bardakların diplerine bu parçalardan 4-5 tane ekleyin.(bisküvileri süt vb. ile ıslatmanıza gerek yok,sıcak muhallebi ile yumuşayacaklardır.)
    Bir tencereye sütü,toz şekeri ve unu katın.
    Orta ateşte yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar çırpma teli ile karıştırarak pişirin.
    Kaynamaya yakın yağı ve istediğiniz aromayı katın.Pişen muhallebinizi kuplara paylaştırın.
    Yine bir tencereye vişne suyu,nişasta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
    Kıvam alan sosu soğuyan muhallebilerin üzerine dikkatlice dökün.
    Buzdolabında soğutun.
    Afiyet olsun..​
     

Bu Sayfayı Paylaş