Vişneli cheesecake

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 16 Eyl 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler;

    2 paket kepekli bisküvi (burçak)
    100 gr tereyağı
    400 gr labne peyiri (paketteki suyu süzün)
    1 paket krema (200 gr)
    1 su bardağı şeker
    3 tane yumurta
    2 yemek kaşığı nişasta

    Sosu için;

    1,5 su bardağı vişne suyu
    1 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme)
    2 yemek kaşığı şeker

    Yapılışı;

    Tereyağını eritin , bisküvileri rondodan geçirin ve her ikisini birbiriyle iyice yoğurun.
    Orta boy bir kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Karışımı kalıbın yanlarından 2 cm kadar yükselterek kenarlarına ve tabanına elinizle bastırarak yerleştirin. Buzdolabına alıp 2 saat bekletin.
    Şekeri, kremayı ve peyniri mikserin en düşük ayarında şeker eriyene kadar çırpın.
    Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve her defasında mikserin en düşük ayarında çırpın.
    Nişastayı da ekleyip son kez hafifçe çırpın.
    Karışımı buzdolabında beklettiğimiz bisküvi tabanın üzerine boşaltın.
    Kalıbın tabanını ve kenarlarını güzelce kapatacak şekilde alüminyum folyo ile sarın.
    Kalıbı sıcak su ile doldurduğunuz daha büyük bir tepsinin içine oturtun ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin.
    Keki fırından alıp soğumaya bırakın.
    Sosu için gereken malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika kaynatın.
    Ocaktan alınca 5 dakika ara sıra karıştırarak ılıtın ve soğuk kekin üzerine yavaşça dökün.
    Peykekinizi mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin.
     

Bu Sayfayı Paylaş