Vişneli Kıtır Kek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 6 Mar 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler;

    Kıtır hamur için;

    -1 su bardağı un
    -1/2 su bardağı şeker
    -1 tutam tuz
    -80 gr soğuk tereyağ

    Kek için;

    -500 gr vişne (benim yazdan dondurduğum vişnelerim vardı)( suyunu iyice süzdürdüm)
    -1 su bardağı un
    -120 gr tereyağ (yumuşak)
    -1 su bardağı pudra şekeri
    -3 yumurta
    -1 pk. vanilya
    -1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    -1 tutam tuz


    Yapılışı;

    -Kıtırı için küp doğranmış tereyağ(soğuk olmalı), tuz,şeker ve unu rondoya koyup yağlar ufalanıp una iyice bulanana, mercimek tanesi oluncaya kadar aralıklarla basıp parçalayın, hamur bir araya gelip toparlanmayacak
    -Daha sonra bir kaba koyup buzdolabına kaldırın
    -Kek için tereyağ ile p.şekerini mikserde iyice çırpın (5 dakika kadar)
    -Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın
    -Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuz karışımını ekleyin
    -Mikserin düşük hızıyla un iyice karışana kadar çırpalım
    -Yağlı kağıt serili kalıba (23x23 kalıp uygun) kek hamurunu boşaltın
    -Üzerine iyice süzülmüş vişneleri yayın
    -En üste kıtır hamuru serpiştirelim ve bastırmadan öylece bırakın
    -180 derecede ısınmış (fansız) fırında kıtır hamurlar pembeleşinceye kadar 45-50 dak. kadar pişirin
    -Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarın..

    Alıntıdır.​
     
  2. çitlenbikk

    çitlenbikk Well-Known Member

    eline sağlık canım, en kısa zamanda denemeliyim
     

Bu Sayfayı Paylaş