Vişneli Tavukgöğsü

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 20 Mar 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    -1 kg. süt
    -2 kahve fincanı un
    -3 kahve fincanı şeker
    -2 tatlı kaşığı tereyağ
    -Damla sakızı, vanilya
    Üzerine:
    -1/2 vişne (yazdan dondurucuya koymuştum)
    -2,5 yk. mısır nişastası
    -6 yk. şeker
    -1/2 bardak su

    Yapılışı:

    -Süt, un, şeker ve yağı bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim
    -İndirmeye yakın damla sakızını veya vanilyayı ekletip bir-iki taşım kaynatıp altını kapatalım
    -10-15 dak. mikser ile çırpalım
    -Islattığımız borcama döküp soğutalım
    -Diğer tarafta sos malzemelerini bir tencereye koyalım, blendır ile iyice karıştırıp vişneleri parcalayalım
    -Pelte kıvamını alana kadar pişirelim, kaynamaya başlayınca altını kapatalım.
    -Sos ılınınca muhallebinin üzerine dökelim
    -1 gece dolapta bekletip servis yapalım.​
     

Bu Sayfayı Paylaş