Malzemeler: 4 tane bostan patlıcanı 350 gr kıyma 1 yemek kaşığı biber salçası 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 4-5 diş sarımsak 1 tane limon Üzeri için: kızdırılmış yağ + pul biber Yapılışı: Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup limonlu suda 10-15 dk bekletin.Süzgüye çıkarıp iyice süzdürün. Kıymayı tavaya koyun, biraz su ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ve baharatları ekleyip 3-4 dk daha kavurup ocaktan alın. Patlıcanları bıçakla iyice kıyın. Süzme yoğurt ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Patlıcanları servis tabağına düzgünce paylaştırın. Üzerine 2-3 kaşık kıyma dökün. En üste yağda kızdırılmış pul biber gezdirin ve yemeği sıcak sıcak servis edin. Alıntıdır.