"Yalnızlık garip bir kelimedir, Çoğu zaman yanlış yazılır . Hatta Türkçe'de tercümesi ; "Bir bardak ÇAY dır . . ." şeklinde Oğuz Bal'ın tarif ettiği durum.
Yalnızlık, koca bir dünyanın içinde tek başına olmaktır. düşüncelerini, sevgilerini paylaşacağın kimsenin olmamasıdır. Var olanların da senin için yoktan farkı olmamasıdır. yalnızlık- kötüdür kötü.
Benim aklıma gelen bir şiirdir yalnızlık... Karıma / Oktay Rıfat Sofalar seninle serin Odalar seninle ferah Günüm sevinçle uzun Yatağında kalktığım sabah Elmanın yarısı sen yarısı ben Günümüz gecemiz evimiz barkımız bir Mutluluk bir çimendir bastığın yerde biter Yalnızlık gittiğin yoldan gelir Bu şiirden esinlenen Selçuk Altun yazdığı ilk romana da "Yalnızlık Gittiğin Yoldan Gelir" adını vermiştir. Hararetle tavsiye ederim. Onu ve devamı niteliğindeki "Bir Sen Yakınsın Uzakta Kalınca" adlı 2. kitabını...:saygilar:
jonny cash-solitaryman şarkısının sözleri beynimin içine istilacı gibi girip bütün herşeyi yakıp yıkyor..sanırım benim için ifade ettiği şey bu anlam olarakta özgürlük hissettiriyor..
Yalnızlığa dayanırım da, bir başınalığa asla, Yaşlanmak hoş değil, duvarlara baka baka. Bir dost göz arayışıyla, Saat tıkırtısıyla…. Korkmam geçinip gideriz biz mutlulukla, Ama; “Günün aydın, akşamın iyi olsun” diyen biri olmalı. Bir telefon çalmalı ara sıra da olsa kulağımda. Yoksa, zor değil, hiç zor değil, Demli çayı bardakta karıştırıp, Bir başına yudumlamak doyasıya. Ama; “Çaya kaç şeker alırsın?” Diye soran bir ses olmalı ya ara sıra… (Can Yücel)
Yalnızlığa Dair Can yoldaşın olmazsa olmasın, Yalnızım diye hayıflanmayasın. Eğilmiş üstüne gökyüzü masmavi; Bir anne şefkatine müsavi; Üç adım ötede deniz; Dosttur, ne öfkesi ne durgunluğu sebepsiz. Bir derdin varsa açabilirsin ağaçlara; Ağaç yaprak verir, sır vermez rüzgâra Ve kış yaz, Dalda kuş eksik olmaz. Dağ başında duman. Yalnızlık nedir göreceksin öldüğün zaman. Cahit Sıtkı Tarancı